Как да си направите сайт-покана за сватбата? (Част 2)
юни 06, 2016 Как да ... Деана

Продължаваме с предложенията за това какво може да си направите за Вашия сайт за сватбата.

  1. Опция за посочване на придружаващи деца

Понякога гостите Ви идват с малки деца, които сами не биха могли да попълнят формата, но все пак трябва да ги предвидите при поръчването на детските менюта.

  1. Опция за присвояване към група, която определя номера на масата в ресторанта

Стандартно гостите могат да се разделят на няколко групи – роднини на булката, роднини на младоженеца, семейни приятели, приятели на булката, приятели на младоженеца и т.н. Може да ги накарате при попълването на контактната форма да се идентифицират в някоя от групите чрез избор от dropdown меню и според избора на госта да му показва номера на масата, на която ще стои. Може да си поръчате и допълнителна функционалност към това – след потвърждаването на госта, той автоматично да се добавя в динамичната карта на масите. Така Вие ще си спестите работа по подреждането на гости и гостите Ви ще се ориентират по-лесно къде да се настанят в ресторанта.

  1. Регистриране за подарък или онлайн превод на пари

Докато в България регистрирането за подаръци не е толкова често срещано, в много от страните това е стандартна практика. Все пак може да си направите списък с подаръци, които автоматично да води към онлайн магазини за поръчка на тези подаръци. Тези подаръци може да се изпратят директно до адреса на младоженците и да се спести разноса до ресторанта и после до къщата на младото семейство. Друга идея, която е по-приложима за България е да поръчате интеграция на онлайн разплащане, чрез което гостите Ви може директно да Ви изпращат пари по сметката Ви онлайн. Така няма да се притеснявате, че ще носите пликове с много пари в брой в себе си и ще  можете да се насладите на сватбата си, без да се тревожите за това.

  1. Функционалност за резервиране на стая в хотел

Повечето младоженци намират ресторант с хотел или поне близо до хотел и предвиждат настаняване в него и уговарят преференциални цени. Може да си поръчате функционалност, която прави резервация в този хотел, като изпраща email съобщение с името и желаните нощувки до електронната поща на хотела. Това съобщение трябва да бъде структурирано така, че да се разбира, че гостът е за Вашата сватба и да получи уговорената преференциална цена от хотела. Тази функционалност може да се интегрира с онлайн разплащането и така да не носите много пари в брой на самия ден.

  1. Функционалност за качване на снимки от гостите

Тези снимки може да изберете от какъв вид да са – дали да са снимки, които да се поместят в секцията „Новини покрай подготовката“ или готини Ваши снимки, които да поместите в презентацията на сватбата, или снимки с пожелание за електронната книга за пожелания или индивидуални снимки на самите гости, които да използвате по някакъв начин при изработката на подаръците за тях.

  1. Качване на видео представящо връзката на младоженците и/или важните гости на сватбата

Романтичните видео клипове, съставени от красиви и забавни снимки на младоженците, представящи тяхната история не са по вкуса на всички двойки и гости, но ако не сте имали време да разкажете на някого от гостите най-важните моменти от връзката Ви с половинката, може да качите видео, което да Ви помогне в това.

На всяка сватба има една група от гости, които са най-важните, а именно кумовете и родителите на младоженците. Те е хубаво да се представят, за да могат да бъдат разпознати по време на сватбата. Ако само текст и снимка не са Ви достатъчни да ги опишете, можете да изработите и качите информационно видео и за тях.

  1. Интегриране на Google карти за местоположението на различните мероприятия и виртуална разходка в ресторанта

Google картите вече са нещо стандартно при изработването на уеб сайтове и интегрирането им е лесно и бързо. Позитивите тук са най-вече освен информирането за мястото, а и възможността за директно навигиране до мястото, ако сайтът се разглежда през телефона.

Ако някой от гостите Ви иска да Ви организира изненада, която е обвързана с физическото пространство, в което се намирате, или бабите Ви питат постоянно как изглежда ресторанта – може да интегрирате виртуална разходка на ресторанта в сайта си.

  1. Качване на снимките от сватбата

За да не разпращате на всеки гост снимките поотделно, може да ги качите на сайта си и те да ги изтеглят директно от там.

Ако имате въпроси относно изграждането на уеб сайт за сватбата Ви или нужда от препоръки – обърнете се към нас!

Прочетете още Как да си направите сайт-покана за сватбата? (Част 1)

Предишна Следваща
Тагове
За автора
DSC02865
Деана Деана е заместник-управител в Евинат ООД - фирма за изработка на уеб сайтове и уеб приложения. Тя също отделя време на неправителствени организации като Уебинки, R.O. и други.
Email: deana@evinat.com
Website: http://webinki.com
Top