Как да си направите сайт-покана за сватбата? (Част 1)
май 30, 2016 Как да ... Деана

Все повече навлиза модата да се правят уеб сайтове за предстоящите сватби, вместо или заедно с хартиените покани. Как може да си направите такъв сайт?

Опция 1


Съществуват платформи, в които може да се регистрирате и да създадете уеб сайт от няколко информативни страници и контактна форма, чрез която Вашите гости да потвърдят присъствие.

Позитиви: съществуват безплатни варианти;

Недостатъци: ограничени функционалности, органичен избор на домейн, органичен дизайн;

Опция 2


Може да поръчате на професионалист да Ви го изработи.  В този случай недостатъкът ще е  това, че ще заплатите за това, но дизайнът определено е по-добър, защото може да бъде персонализиран само за Вас. Функционалностите от своя страна могат да бъдат почти безкрайни и са ограничени само от Вашето въображение, времето, което може да позволите за изработка и съществуващите технологии на пазара. Ето Ви и няколко предложения за функционалности, които може да поръчате да бъдат изработени:

  1. Отделни персонализирани електронни покани

Сайтът по своето същество предоставя информация и функционалности, но може да накарате гостите си да се чувстват специално, като им изпратите персонализирани електронни покани с техните имена. Има няколко варианта за това, но най-често използваните са 2 – или създавате отделен файл с електронна покана за всеки от гостите или създавате база, която динамично издърпва информацията за госта (Име + Фамилия) в зависимост от URL-а, който сте му изпратили. Вторият начин е доста по-малко трудоемък.

  1. Контактна форма, чрез която гостите могат да потвърдят присъствието си

Вместо да помните с кого от всичките 120 гости какво сте говорили, помолете ги да си попълнят форма за присъствие, като по този начин имате всичките потвърдили гости съхранени на няколко клика разстояние. Важно е формата да има валидация за полетата (дали са задължителни или кои не са попълнени правилно), за да нямате много ненужна сбъркана информация. Може да поръчате при всяко вписване на формата, системата автоматично да изпраща потвърдително email съобщение на госта с благодарствено съобщение. Може да поръчате също така да получавате известие чрез email или текстово съобщение, когато някой попълни формата.

  1. Опция за добавяне на мероприятие в Google календара Ви

Ако гостите Ви използват телефони с Андроид, може да добавите функционалност, при която след вписване на email-а от страна на госта, програмата за деня на сватбата се помества в неговия календар. Може да разбиете програмата на няколко компонента – например добавя се мероприятие в календара му за гражданския брак, друго мероприятие за църковния, друго за ресторанта и т.н. Така ще спестите пари от координатор, който постоянно да насочва гостите за времето и мястото, защото всичката информация гостите ще имат на телефона си.

  1. Опция за избор на меню/вписване на алергии в контактната форма

Понеже винаги някой от гостите има или предпочитан режим или вид алергия, може да им предоставите поле в контактната форма, в което те да посочат дали желаят определено вид меню (напр. месно, вегетарианско, веганско и т.н.) или да посочат дали не са алергични към някоя популярна храна.

Продължете с Как да си направите сайт-покана за сватбата? (Част 2).

Предишна Следваща
Тагове
За автора
DSC02865
Деана Деана е заместник-управител в Евинат ООД - фирма за изработка на уеб сайтове и уеб приложения. Тя също отделя време на неправителствени организации като Уебинки, R.O. и други.
Email: deana@evinat.com
Website: http://webinki.com
Top