Как се създава бизнес страница в Google+?
ноември 05, 2015 Google инструменти Деана

[:bg]

Създаването на бизнес страница в Google+ звучи като нещо, което трябва да се прави лесно, но всъщност, ако човек се сблъсква за първи път с това може да му се стори трудно, защото не са му известни някои факти.

1.Трябва да имате поща в mail.google.com, за да направите страница.

Доста известен факт, както и при другите платформи. Страницата се създава от даден email. Т.е. ако искате да направите страница трябва да сте влезли в своята поща или да си направите нова, специално за Вашия нов бизнес.

2.Бизнесът трябва да има адрес.

Това вече е изненадващ факт, който за повечето бизнеси не е проблем, но тези които са мобилни или нямат още офис, това ще се появи като неудобство, защото на Google Maps, посоченият от Вас адрес ще се появи като седалище на фирмата.

N.B. Ако при изписването на адреса на картата Ви излезе грешното местоположение, посочете и кликнете върху правилното с мишката, защото на посочения адрес ще получите активиращ код.

3.Получавате активиращ код

До няколко седмици трябва да се получи код,който активира и потвърждава реалното съществуване на фирмата на този адрес и само след въвеждането му страницата се появява официално. Обикновено до България кодът идва след 2-3 седмици.

Междувременно може да въвеждате информацията за фирмата като име, работно време, дейност и уеб сайт, но тази информация ще стане публична само след активацията.

Верификацията може да стане и чрез телефон, но тази опция е ограничена и не е достъпна за всеки вид бизнес.

Ако имате повече от 10 обекта, които вече управлявате в Google, може следващият да се верифицира по-лесно.

Google+ предлагат и незабавна верификация, ако се добави и верифицира сайта чрез webmaster tools. Ето как:

https://support.google.com/webmasters/answer/34592

Предишна Следваща
Тагове
За автора
DSC02865
Деана Деана е заместник-управител в Евинат ООД - фирма за изработка на уеб сайтове и уеб приложения. Тя също отделя време на неправителствени организации като Уебинки, R.O. и други.
Email: deana@evinat.com
Website: http://webinki.com
Top